fredag den 22. juni 2012

Så er mit keramik endelig færdigt


Det er efterhånden rigtig lang tid siden jeg fremviste de første keramiske kreationer i rå ler herinde. Når jeg først fremviser det færdige resultat nu, er det ikke fordi, det har taget mig lang tid at få lagt det på bloggen. Der er simpelthen gået så lang tid før det rent faktisk var færdigt. Sådan er det, når man er tilknyttet et værksted, hvor man må vente længe på brændinger osv pga andres produktion.

Jeg er rigtig glad for endelig at have det hjemme, selvom mange er tingene er blevet helt anderledes, end jeg havde forestillet mig.

 Her er den samlede flok. Den store vase og den store krukke er ikke blevet specielt vellykkede i glasuren. Den blå har fået så ujævn glasur, at det ser ud som om selve formen var skæv og bulet fra starten. Det var den nu altså ikke. Desuden var det ikke meningen, at den skulle blive blå :-) Men skidt med det, farven er nu ok.
Den store gule skål er den ting, jeg er mest glad for. Desværre har den slået sig lidt i ovnen, så den ikke er ligeså lige og symetrisk, som jeg havde lavet den.

Den lille skål i stentøj  her er jeg ganske glad for. Den har en særlig krystalliserende glasur indeni, som jeg er helt vild med. Desværre kan den ikke bruges udenpå. Skålen er også (selvom billedet viser noget andet) ganske symetrisk rund. Den tror jeg, vi kommer til at få masser af glæde af.

Denne lille fyrfadsstage til min kæreste er jeg også glad for. Den er bevidst revnet og forskellig i udtrykket, og er forsynet med teksten "Hvis lyset skal falde alle vegne..." som er starten på et af min kærestes yndlingsdigte af Søren Ulrik Thomsen. Den er lavet i porcelæn, og jeg har lavet en tilsvarende til min datter med hendes navn trykt på. Den er dog straks taget i brug som smykkeholder i stedet.

 Et lille saltkar i stentøj med den krystalliserende glasur indvendigt.

 Er også meget glad for min nye blyantsholder, der her er blevet til holder for frøpindene(se nedenfor). Den er lavet i porcelæn. Se venligst ikke på den kiksede lille dims til venstre for den :-)

 Her er mine porcelæns-frøpinde, som jeg synes er blevet rigtigt fede. Jeg eksperiemnterede lidt med glasuren, hvilket vil sige at nogle af dem er blevet mislykkede, da man pga glasuren ikke kan se det blomsternavn, der er trykt på dem. Jeg regner dog med at skrive på dem med sort porcelænstusch, så de kan bruges alligevel.

 De her to synes jeg er ganske vellykkede. Skulle jeg lave flere engang, ville jeg nok vælge denne glasur.
 Og til sidst en lille "polyp" i porcelæn, som kan bruges til en enkelt blomst. Den synes jeg faktisk også er blevet ret fed.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...